وزیر نفت در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره نحوه تعیین گازبهای مشترکان ضمن اشاره به تکلیف دولت برای اصلاح الگوی مصرف از دو روش بهرهگیری از مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و توجه به توزیع فراوانی صورتحسابهای ۷۵ درصد از مشترکان گاز در سال ۱۴۰۰ خبر داد.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تعرفه مشترکان گاز در روستاها به یکباره از ۲۰۰ هزار تومان به ۲ تا ۶ میلیون تومان در زمستان گذشته رسید و این اقدام موجبات نارضایتی مردم را به دنبال داشت.
نزدیک شدن به زمستان سخت ایران و عدم افزایش تولید در سال گذشته، نگرانی ها برای کمبود گاز در زمستان افزایش یافت. از نیمه آذرماه گاز برخی صنایع و نیروگاهها و حتی پتروشیمی ها قطع شد و روز 30 آذر شاهد تعطیلی تمام ادارات و بانکهای گیلان به دلیل برودت هوا و ضرورت تامین گاز بخش خانگی بودیم. در این شرایط، یکی از راهکارها برای کاهش مصرف گاز، جریمه پرمصرفها بود....
امید شکری تحلیلگر حوزه انرژی در توئیتر نوشت: تقاضا برای گاز طبیعی تا سال ۲۰۳۰ در حدود ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت. توجه کشورها به پروسه گذار انرژی و افزایش سهم انرژیهای تجدید پذیر در سبد جهانی انرژی عوامل مهم در کاهش تقاضا خواهند بود.
❇️ #توئیتهای_نفتی را در "اخبار نفت" دنبال کنید ❇️
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: بر اساس مصوبه مورخ ۱۶ بهمنماه سال ۱۴۰۱ هیئت وزیران، تنها تا پایان امسال، رشد تعرفههای مندرج در جدول دوره سرد سال خانگی نسبت به تعرفههای پیش از مصوبه و با هدف کاهش هزینههای مربوط به مصارف گاز طبیعی خانوارها، ۷۰ درصد تا سقف تعیینشده کاهش یافته و تعرفهها از ابتدای سال ۱۴۰۲ بدون تخفیف محاسبه خواهند ...
ایران دومین دارنده ذخائر گاز جهان، سومین تولید کننده گاز طبیعی و چهارمین مصرف کننده این حامل انرژی است. مصرف گاز ایران با چین برابر و مصرف گاز خانگی ایران برابر با مجموع مصارف سه کشور اتحادیه اروپا است.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: با توجه به کاهش برودت سرما و بهبود شرایط آب و هوایی در کشور شاهد سیر نزولی مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری هستیم که سبب شد تحویل گاز به بخشهای نیروگاهی، صنایع عمده و پتروشیمی افزایش یابد.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه مصرف گاز بخش خانگی و تجاری در ۲۴ ساعت گذشته (۷ اسفندماه) ۵۲۲ میلیون مترمکعب بوده است، اعلام کرد این مقدار نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۲ درصد افزایش یافته است.
افزایش مصرف گاز دولت را وادار به اعمال رقمهای واقعیتر برای مشترکان پرمصرف کرد، موضوعی که عمر کوتاهی داشت و بعد یک ماه از ابلاغ با تغییراتی مواجه شد، اما پرمصرفها توجه داشته باشند که بخشودگی اعمال شده تنها تا انتهای اسفندماه ادامه دارد.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: با تشدید برودت هوا در کشور از هفته گذشته، مصرف گاز بخشهای خانگی و تجاری در استانهای شمالی افزایش یافته و سبب افت فشار گاز در این مناطق شده است.
سخنگوی شرکت ملی گاز از افزایش مجدد مصرف گاز در کشور خبر داد و گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته مصرف گاز به بیش از ۶۵۱ میلیون متر مکعب رسیده و اکنون شبکه پایدار است و مشکلی برای تامین گاز وچود ندارد.
سرپرست شرکت پالایش گاز سرخون و قشم گفت: با اوج گرفتن سرما در کشور و بالا رفتن مصرف گاز، تولید پالایشگاه گاز سرخون و قشم به همت متخصصان این مجموعه افزایش یافت.
مصرف سالانه گاز طبیعی کشور بیش از ۲۲۸ میلیارد مترمکعب میرسد که ۷۰ درصد آن در بخش صنعتی و ۳۰ درصد در بخش خانگی و تجاری مصرف میشود، این نسبت در زمستان برعکس بوده بهگونهای که ۷۰ درصد گاز از سوی مشترکان خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده مصرف میشود و حتی این مقدار به ۸۰ درصد هم رسیده است.
طبق تعرفههای جدید گاز، قبض گاز کمتر از 2 درصد از مشترکان پرمصرف، نجومی شده است که طبق گزارش وزارت کار جزو طبقات مرفه جامعه بوده و یا با سهلانگاری اقدام به مصرف نجومی گاز کردهاند.
نزدیک دوسوم از مردم، یعنی حدود ۶۴ درصد از مشترکان گاز کشور، مصرفی متعارف و بهینه در منازل خود دارند و مشکل اصلی مصرف بالای گاز در خانهها را باید در میزان مصرف یک سوم باقی مانده مشترکان، یعنی حدود ۳۶ درصد از مشترکان جستجو کرد.
از ماههای گذشته زمزمه افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف گاز در دولت آغاز و در نهایت قبوض جدید با رقمهای شوکه کننده برای مشترکان بدمصرف صادر شد و همانطور که وزیر نفت نیز اخطار داده بود، پرمصرفها نقرهداغ شدند. البته قبوض جدید برای خوش مصرفها نیز لبخند رضایت را به همراه داشت.
در هفتههای اخير که شاهد افزايش مصرف گاز در کشور بوديم همچون گذشته، بار ديگر انگشت اتهام به سمت مردم نشانه گرفته شد و مردم متهم اصلی مصرف گاز معرفی شدند. در اين ميان مقايسههايی هم بين مصرف گاز ايران با کشورهايی همچون چين يا قاره اروپا هم انجام شد بدون اينکه مبنای صحيحی داشته باشد.